Lekker boksen met Sergio, krachtig en gezellig

 In Fitness

Op woensdag- en vrijdagavond geeft Sergio Pourier om 7 uur bokslessen voor iedereen die dat een leuke uitdaging vindt.

“Fitness, boksen kickboksen zijn mijn grote liefde”, zegt Sergio. “Drie jaar geleden ben ik met boksen begonnen vanuit het niets en nu geef ik les.  Ik heb bokslessen bij verschillende boksscholen gevolgd. In de toekomst wil ik blijven lesgeven. Voor wedstrijden heb ik niet zoveel belangstelling. Mensen begeleiden geeft me veel meer voldoening.”

Sergio wil in de toekomst fysiotherapeut worden en volgt nu nog de opleiding Sport en Bewegen bij het ROC in Purmerend.

“Mensen begeleiden, ze over de drempel trekken zodat ze ook gaan bewegen en boksen vind ik fijn. Boksen maakt mensen zekerder en sterker. Het is ook erg goed voor de conditie. Ik zie mensen veranderen in mijn lessen, ze krijgen een “boost” in zekerheid.”

De lessen zijn voor iedereen. “Ik sluit aan bij waar mensen zijn en houd ze individueel in de gaten. In mijn groepen zijn zowel meisjes en jongens en alle leeftijden welkom. Boksen kan iedereen en er ontstaat steeds een heel gezellige sfeer omdat je heel erg met elkaar bezig bent.  Je oefent op elkaar, je vecht met elkaar en moet tegelijkertijd voorzichtig zijn en respect hebben.”

De bokslessen van Sergio zijn op woensdagavond om 19 uur én op vrijdagavond om 19.30 uur. Op woensdag is er toevallig een wat meer gemengde leeftijdsgroep en op vrijdag zijn er vooral jongeren.

Wil je een proefles, de bokshandschoenen liggen klaar voor je.

Recommended Posts
Comments
  • theo
    Beantwoorden

    Wie weet mischien na de vacantie ik heb zelf in mijn jeugd jaren geboks lijkt me wel weer leuk goed voor de conditie

Leave a Comment