Spinnende fietsenmakers bij Sporting

 In Fitness

Sinds begin januari sporten Damian en Jesse fanatiek bij Sporting De Rijp. “Meer kracht en souplesse opdoen”, zegt Jesse. “Ik ben vrijgezel, nou ja, dat betekent in het weekend een beetje feesten, gitaar spelen en te veel biertjes. Daar moet ik wel wat tegenover zetten”.

Jesse en Damian sporten samen en werken samen in de Rijper Wieler Boetiek van Co, de vader van Jesse en de oom van Damian.

“Wij werken niet alleen samen, we zijn via onze moeders ook neven”, vertelt Damian. “In de winter beweeg ik te weinig”, vindt hij. “Daarom sport ik nu 3 avonden in de week bij Sporting De Rijp. Als het mooier weer wordt zit ik ook vaak op mijn racefiets, een super Koga van carbon”.


Jesse en Damian richten zich op cardio en kracht. Hoewel ze tot hun oren in de fietsen zitten hebben ze nog nooit gespind. Daarom willen ze het voor de foto en dit stukje wel een keer proberen. Het spinnen valt ze zwaar, maar ze hebben wel het idee dat spinnen een geweldige bijdrage aan hun conditie kan leveren als ze het vaker gaan doen.

“Wij moeten de hele dag staan als we in de werkplaats bezig zijn met fietsonderhoud. Soms wel 10 uur op een dag. Ook daarom is het goed om ’s avonds te bewegen.”

Jesse en Damian willen in de toekomst de Rijper Wielerboetiek overnemen van vader en oom Co.

“We richten ons nu op een paar mooie merken als Sparta, een zeer betrouwbare fiets en op Koga en Conway, merken met perspectief in de race- en mountainbikewereld”, zegt Jesse, “maar alle fietsen zijn bij ons welkom voor onderhoud en reparatie”.

“Electrische fietsen zijn eigenlijk het leukst om te doen”, vindt Damian die zijn carrière begon als automonteur.

“Ze zijn complexer en vragen meer van je vakmanschap.”

“Naast het sporten als ontspanning, vaar ik ook graag naar het Arismeertje in de polder”, zegt Jesse. “Daar kom ik tot rust, met mijn gitaar en verder niks. En ik ben lid van “Tandje erbij”, mijn fietsclub, ook leuk!”

De fietsenmakers zijn te vinden bij Co Schipper op De Volger 10a en via info@rijperwielerboetiek.nl

of http://rijperwielerboetiek.nl

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment