Kleedjes haken en fysiotherapie door knieschijven die verhuisden.

 In Geen categorie

 

“In augustus ga ik in Egmond aan de Hoef werken als leerkracht voor groep 7. Grappig dat ik die groep ga doen terwijl ik gespecialiseerd ben in kleine kinderen. Ik ben toch heel blij dat ik eindelijk aan het werk kan na een jaar verplicht thuis zitten”, vertelt Richelle.

Richelle oefent iedere maandag onder begeleiding van Stefan, de fysiotherapeut van Sporting De Rijp.

Meer dan een jaar geleden heeft zij een bijzondere operaties aan beide knieën ondergaan in Alkmaar en moet daardoor lang revalideren.

“Mijn knieschijven zaten niet op de goede plek; te hoog en te veel naar binnen. Nu staan ze goed. Ik wist dat ik lang zou moeten revalideren. Na de operaties hebben mijn benen van lies tot enkel in een spalk gezeten. Ik heb nog maanden op krukken gelopen en zodra het kon ben ik naar Stefan, de fysio van de sportschool gegaan, om me te helpen kracht, conditie en balans te vinden.”

Doordat Richelle dagelijks naar haar school in Alkmaar fietste, merkte ze dat er iets niet goed zat in haar knieën.

“Ook bij het handballen, wat ik graag doe, kreeg ik steeds meer last. Ik hoop dat ik dat straks weer kan doen, maar ik moet voorzichtig zijn. Als ik niet zelf kan spelen, kan ik misschien jonge spelers coachen, maar ik wil eerst zelf, ben nog te jong om alleen maar te coachen.”

Toen Richelle een fysiotherapeut zocht kwam ze bij Stefan en Sporting De Rijp uit.

“De combinatie van fysio en sporten vind ik heel fijn. Stefan helpt me met veel verschillende oefeningen zonder en met apparaten. Hij let erop dat ik mezelf niet forceer en in balans blijf. Ik kom 1x per week bij Stefan en af en toe kom ik tussendoor mijn oefeningen doen. Ik denk wel dat ik de therapie bijna kan gaan afbouwen maar ik wil wel blijven sporten”.

Richelle woont in De Rijp bij haar ouders.

“De verveling sloeg enorm toe toen ik na de operaties thuis zat en niks mocht. Gelukkig kan ik via mijn nieuwe werkgever online bijscholingscursussen volgen. En ik heb een rare hobby ontwikkeld tijdens het gedwongen niks doen. Haken! Ik haak kleden! Ik heb er al 2!”

 

Recent Posts

Leave a Comment