Ik sport om zo sterk te worden als een marinier.

 In Geen categorie

Sinds een jaar of 4 komt Dylan bij de Sporting. Hij is nu 17. Toen hij op zijn 13e begon, vroeg de Sporting hem of hij op de blog zou willen. Dat wilde Dylan toen niet. Hij moest eerst groeien en daarvoor wilde hij bij de sportschool gericht trainen. Gericht op spierontwikkeling, conditie en zich goed voelen.

“Ik vind het nu wel leuk om op een blog en in de Uitkomst te staan”, zegt hij en neemt ruim de tijd om de foto’s en de tekst te laten maken, nadat hij al zijn oefeningen afgewerkt heeft.

Dylan woont in De Rijp. “Als ik ergens anders zou willen wonen dan zou dat in Italië zijn. In een huisje op een berg. Ik hou veel van dat land. We gaan ieder jaar op vakantie naar Asti in Noord-Italië, met mijn ouders, broers en opa en oma. Het is daar fijn omdat de mensen zo aardig en open zijn”.

Dylan volgt de opleiding Veiligheid en Vakmanschap. “De mariniers vind ik te gek. Ik werk ernaartoe dat ik bij dat korps kan. Als dat niet lukt wil ik bij de marechaussee. Tijdens een informatiedag in Den Helder, driekwart jaar geleden, heb ik met mariniers gesproken. Ik vind het uitdagend om bij dat korps te horen. Het is geen 9 tot 5-baan, het is afwisselend en je doet veel aan sport. Het is erg interessant om uitgezonden te worden naar conflictgebieden. Je kunt dan iets voor mensen betekenen”.

Dat Dylan op zijn 13e bij de sportschool begon heeft een reden. “Ik ben niet zo groot. Op de basisschool was ik een van de kleinste. Ik hoorde er niet erg bij. Na de basisschool ging ik naar Alkmaar. Door iedere dag 40 kilometer fietsen en te sporten kwam ik steeds beter in mijn vel en mijn kop.

Ik heb eigenlijk nooit aan wedstrijdsport gedaan, wel eens over gedacht maar heb besloten voor de mariniers te trainen. Ik ben niet gericht op competitie. Ben voor samen, in een groep. Daar help je elkaar. Iedereen is ergens het beste in. De kracht van de groep wordt bepaald door de zwakste schakel.

Dylan rookt en drinkt niet. “Ik eet veel om sterker te worden, veel groenten en kwark voor de eiwitten.

“In Italië eet ik ook heerlijk! Ik droom ervan om in een Ferrari met mijn opa, mijn held, heel Italië rond te rijden. Maar Opa   heeft geen Ferrari, wel een Panda. Ook goed”.

 

Recent Posts

Leave a Comment