U bent bij Sporting De Rijp in goede handen bij de afdeling fysiotherapie. Gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures en arbeidsgerelateerde klachten. Maar ook na ziekenhuisopnames zijn er gespecialiseerde programma’s voor heup-, knie-, en rugrevalidatie. Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van gespecialiseerde trainingsprogramma’s, waarbij gebruik wordt gemaakt van de topapparatuur van Sporting De Rijp (Stex® en Panatta®).

Afhankelijk van uw pakketkeuze worden de kosten van de behandelingen vergoed door de meeste verzekeringsmaatschappijen. De kwaliteitsgeregistreerde fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Fysiotherapie en corona

Veel mensen die corona hebben gehad, kunnen last hebben van langdurige vermoeidheid, concentratieverlies en moeite met werken en studeren. Sporten is vaak niet mogelijk en ook wandelen vraagt het nodige. Fysiotherapie Sporting De Rijp heeft een belangrijk aspect ontdekt in de revalidatie, die het herstel versnellen. Deze informatie wordt gecommuniceerd met Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 29 maart 2021 doen wij mee aan het landelijk onderzoek naar de evaluatie van paramedische herstelzorg voor mensen, herstellend van Covid-19. Dit wordt vergoed uit de basisverzekering.

Ziekte en koorts tasten je spierkracht aan en bij langdurige ziekte en bedlegerigheid neemt de spiermassa snel af. Dat kan er, samen met eventuele longproblemen voor zorgen dat je je na corona nog lange tijd vervelend voelt en somber wordt.

Heb je als ex-coronapatiënt er dus last van om je vroegere conditie en concentratie weer te vinden, kan je contact met ons opnemen. Je kan je ook aanmelden door de app van Your Research (Your Research l Draag bij aan betere wetenschap) te downloaden. Je kan je dan direct in de app aanmelden bij Sporting De Rijp.

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken (voor revalidatie na corona en chronische indicaties is wel een verwijzing nodig). Indien U meer informatie wenst, of een afspraak wilt maken, kunt U bellen met 06-51176720 of met de balie van Sporting De Rijp, 0299-675531.