Molenkind Maaike maakt deze maandagmorgen tot “me-time” moment.

 In Cardio

Het is de maandagmorgen na de storm Kiara. Maaike Ouweltjes rent Sporting De Rijp binnen en gaat, na zich te hebben omgekleed, hard aan de gang met de cardio-apparaten.
“Ik jog ieder weekend 8 kilometer door de Schermer”, vertelt ze. “Maar gisteren was het zo’n harde wind dat ik niet vooruitkwam, vervolgens mijn eigen benen niet kon bijhouden en daarna van de dijk afgeblazen werd. Ik heb mijn rondje maar aangepast en dat ga ik deze ochtend inhalen.”
Maaike komt tenminste 2 keer per week bij de Sporting, meestal ’s avonds. Deze ochtend is een uitzondering, meestal heeft ze het overdag te druk.
“Voor mij is sporten “me-time”. Tijd voor mezelf. Ik ben de hele week bezig om voor mensen te zorgen. Ik heb 3 zoons van 4 tot 10, echte lekkere rouwdouwers, druk, ze lijken op mij, ze hebben de Ouweltjesgenen.”
Maaike werkt bij een locatie voor dagbesteding van De Waerden, een organisatie die mensen met een beperking op verschillende manieren ondersteund.
“Ik begeleid de groep cliënten, ondersteun vrijwilligers en stagiaires en doe ook allerlei organisatorische klussen. Mensen met een verstandelijke beperking vind ik erg leuk en ook autisme is heel interessant. Van jongs af aan wist ik dat ik dit werk wilde doen en ik werk nu al 20 jaar voor De Waerden”.

Maaike is een molenkind, geboren en opgegroeid in een molen midden in de polder. “Bij harde wind ben je altijd aan het wiebelen in je kamertje en alles knarst en kraakt. Het kan ook erg koud zijn. De molen en de vind ik een paradijsje. Nu zou ik er niet meer willen wonen. Nu woon ik in een buurtje. Leuk voor de kinderen, maar als ze groot zijn wil ik wel in een hutje op de hei, nee…. weide denk ik. Ik hou van de ruimte. Ik ben een keer op IJsland geweest. Prachtig land. Leeg, bergachtig met vulkanen en gletsjers.  Je kunt er uren lopen zonder iemand tegen te komen. Als de kinderen groter zijn wil ik er weer naar toe. En ook meer reizen, ik wil graag naar Scandinavië.”

Maaike let op haar voeding. Zij is vegetariër. Voeding en sporten moeten helpen dat ze gezond oud wordt. “Ik wil met mijn jongens mee kunnen rennen, voetballen en in bomen klimmen. Daarom eten we altijd gezond. Alleen jammer dat ik ook gek ben op drop en chocola, mijn guilty pleasures!”
Na de cardio gaat Maaike altijd met gewichten aan de gang. Ze is blij met de mogelijkheden van de Sporting.
“De Sporting is voor mij een warme plek, je voelt je altijd welkom en ze staan altijd klaar om je te helpen”.

Recent Posts

Leave a Comment