Heerlijk dat ik weer kan sporten!

 In Geen categorie

“Ineens werd alles hectisch door Corona. Reizen werden afgezegd en uitgesteld. Onze klanten moesten soms gerepatrieerd worden, het was heftig”, vertelt Sjanneke.

“Ik voelde me er erg onrustig en gespannen van worden. Als ik dat voel heb ik mijn sportmomenten nodig om te ontspannen, maar de Sporting was dicht”.

Sjanneke woont met haar zoon uit groep 7 in Graft. Zij werkt bij reisorganisatie Doets in Heerhugowaard.

“Ik werk nu bij de afdeling reserveringen. Zo kan ik mijn werk combineren met thuis. Daarvoor heb ik veel gereisd in het kader van mijn werk als productmanager. Onze reizen, die waarmee we bekend zijn geworden, naar Amerika en Canada, liggen door Corona helemaal op zijn gat. We richten ons nu op zogenaamde “diep” reizen. Reizen door Europa waarbij onze klanten niet 10, maar bijvoorbeeld 2 à 3 mooie bestemmingen aandoen”.

Sporting De Rijp werd net als andere sportscholen en horeca op 16 maart gesloten. Niemand van de sporters kon er nog terecht. Sabine en haar medewerkers haalden alles uit de kast om ze toch maar in beweging te houden. Door films, foto’s en livestreaming via Facebook en Insta werden toch nog een aantal mensen bereikt. Eind april werd het mogelijk om met jongeren buiten te sporten en vanaf mei konden ook anderen buiten aan het werk met voldoende afstand, soms zelfs in mooie beschutte tuinen.

 

“Geweldig dat het buiten kon”, zegt Sjanneke. “Het was voor de medewerkers van de Sporting een hele “work-out” om alles ’s ochtends vroeg buiten te zetten, maar ik vond het onwijs fijn dat ik weer kon sporten en mijn oefeningen kon doen. Gelukkig was het meestal stralend mooi weer”!

Zelf is Sjanneke niet thuis gebleven. Voor het eerst van haar leven heeft zij gekampeerd.

“Ik wilde een beetje luxe kamperen. Glamping heet dat. Dan heb je een tent met alles erop en erin. Maar ik besloot een tentje te kopen, 4-persoons, en ben met mijn zoon erop uitgetrokken. De kampeerspullen pasten in mijn Chevrolet Spark en zo zijn we naar Kroatië getrokken. Istrië en de Plitvicemeren. We vonden het erg fijn. Waren niet bang voor Coronabesmetting. Als je maar afstand houdt, dan kan je alles doen wat je leuk en avontuurlijk vindt”.

Als het weer kan wil Sjanneke ook graag verder reizen. Ze heeft een paar bestemmingen op haar wensenlijstje, Nieuw-Zeeland, IJsland en Canada. “Als dat volgend jaar of later niet kan, dan vind ik Slovenië ook oké. Ik heb er iets van gezien op weg naar Kroatië en het lijkt mij een mooi land met veel sportieve uitdagingen. In ieder geval spannender dan ons wekelijks uitje van de afgelopen periode naar de “Febo Drive Through” in Wormerveer om wat te snacken. Gelukkig kan ik alles eten!”

Recent Posts

Leave a Comment