Door te sporten ben ik niet kwaad meer bij het stoppen met roken.

 In Geen categorie

Het is vaste prik op woensdagmiddag. Karin doet haar circuittraining in de Sporting. “ Drie weken geleden ben ik gestopt met roken”, vertelt Karin. “Doordat ik regelmatig ga sporten bij de Sporting, gaat het me makkelijk af. Hiervoor heb ik ook wel geprobeerd te stoppen, maar toen combineerde ik het niet met sporten. Daardoor werd ik agressief. Agressief naar mezelf, terwijl ik eigenlijk een matige roker was. Ik deed drie dagen met een pakje”. Karin is zich bewust van wat zij eet. “Ik ontbijt en lunch met havermout, yoghurt of kwark. Groenten, fruit en een beetje vlees vind ik ook lekker. Alleen op zondag eet ik brood. Twee kadetjes met ei. Echt een traktatie voor me. Verder eet ik geen brood. Ik kan zo veel brood eten als ik wil, het voedt me niet. Waardoor weet ik niet, maar ik leef ermee”.

Karin woont in De Rijp. De tante van haar schoonzusje woonde er al en Karin vond dat die zo fijn woonde, dat zij van Alkmaar naar De Rijp verhuisde.

“Sporten doet me altijd goed. Tijdens de lockdown was de Sporting gesloten en ben ik mijn oefeningen thuis blijven doen. Eerst alleen. Later heb ik ook mijn buurvrouwen erbij betrokken. Ik heb hun de oefeningen geleerd die ik altijd doe. Ik vind het fijn dat ik op die manier mensen kan helpen. Ook mijn collega’s probeer ik enthousiast te maken om te gaan sporten”. Karin sport al geruime tijd bij de Sporting. “De fysiotherapeut van de Sporting blijft een beetje op mij letten. Twee jaar geleden ben ik door hem behandeld bij een slijtage aan mijn schouders. Stefan, de fysio, heeft mij oefeningen gegeven om geen last meer te hebben van die slijtage en om spiergroepen te versterken. Die oefeningen doe ik nog steeds. Daarbij loop ik ook een beetje scheef. Mijn benen verschillen 1 cm. Ook daar let ik op bij het trainen”.

Karin werkt in Amsterdam. Bij Dirk van de Broek. Al sinds 2005. “Ik ben op de markt begonnen toen ik van school kwam en zo ben ik verder gegroeid in de levensmiddelen. Ik begin al vroeg in de morgen. Om 7 uur begin ik.

Het kleinbrood valt onder mij. Croissants en broodjes die mensen vooral ’s ochtends komen halen voor hun ontbijt of lunch. Bij de supermarkt ben ik de bakkerijspecialist en zet de lijnen uit naar de andere medewerkers. Dat gaat goed ondanks dat ik niet meer rook. Toen ik eerder stopte was ik erg onrustig. Nu ben ik, ook door het sporten, op mijn werk veel rustiger”.

Recent Posts
Comments
 • Karin
  Beantwoorden

  Het stoppen met roken.
  Het is mij achteraf makelijk afgegaan door dat ik van af het begin elke dag 1 uur heb gesport.
  Nu een half jaar verder nog steeds geen sigaret aangeraakt.
  Het lijkt wel of het volledig uit mijn systeem is verdwenen als of ik nog nooit gerookt heb.

Leave a Comment