Sporten om later algoritmes te temmen op Bali.

 In Geen categorie

Sinds 2013 is Djaya de Vries aan sporten bij Sporting De Rijp. Djaya’s naam heeft een Indonesische achtergrond. “Ik heb niks met Indonesië,” zegt hij. “Gewoon mijn voornaam, vonden mijn ouders mooi denk ik. Van achteren ben ik zo Hollands als wat, De Vries!”
Djaya volgt een opleiding in Breda, gericht op toerisme en is dit jaar bezig met zijn onderzoek en scriptie over de ethische kant en de invloed van algoritmen.
“Dus”, zegt hij, “over de manier hoe mensen in de gaten worden gehouden en een wandelende gegevensbank zijn. Algoritmen worden door mensen gemaakt, maar worden ook steeds meer zelflerende systemen die sneller kunnen leren dan mensen kunnen bevatten”.


Djaya wil later niet in het toerisme gaan werken.
“In de loop van het tweede jaar merkte ik dat het maken van websites in combinatie met marketing veel meer mijn belangstelling heeft. Ik voel de drang om een eigen bedrijf te hebben, bijvoorbeeld op Bali. Dat is de plek voor ‘digital nomads’. Daar zou ik me thuis voelen. Je kunt digitaal de hele wereld bereiken.”
Djaya heeft sinds 2018 zijn eigen bedrijf. Happy Digital.
“Het gaat goed. Ik heb een aantal MKB-bedrijven en ik kan er al van leven. Panavia uit De Rijp is een van mijn klanten. Ik doe alles zelf, techniek en design. Naast mijn studie en mijn eigen bedrijf werk ik ook als freelancer bij Bambuu, een marketingbedrijf in Purmerend. Ik leer daar veel over marketing.”
Sinds 2013 is Djaya aan het sporten bij Sporting De Rijp. Niet steeds, want in 2016 is hij in Breda gaan wonen voor zijn studie. “In het derde jaar van mijn studie heb ik een half jaar in Porto gewoond. Prachtige oude stad dicht bij de Oceaan. Een half uur ten noorden van het centrum van de stad kon ik heerlijk surfen. Dat mis ik hier wel, soms kan het in Wijk aan Zee. Voetballen doe ik ook graag.”


Djaya is bewust bezig met voeding. Hij moet, zegt hij, iedere dag 3500 tot 4000 calorieën eten. “Ik kook vaak zelf. Ik heb genoeg basiskennis over voeding om te weten wat ik wil eten. Sport en eten zijn bij mij gericht op spieropbouw. Ik wil steviger en gespierder worden.”
Djaya reist graag, liefst naar Spanje, en het werk voor zijn bedrijf “happy digital.nl” kan hij overal in de wereld uitvoeren.

 

Recent Posts

Leave a Comment