Frank: van nature niet sportief, maar…..

 In Geen categorie

“Het liefst zit ik lekker thuis”, zegt Frank van Raalten.”Thuis met een mooi boek. Liefst non-fictie. Ik ga regelmatig met frisse tegenzin naar Sporting De Rijp. Dat ligt natuurlijk niet aan de Sporting, maar ik ben meer een lezer dan een sporter”.

Frank van Raalten woont met zijn vrouw ongeveer 30 jaar in West Graftdijk. Oorspronkelijk komt hij uit de IJmond. Daar runde hij samen met zijn vrouw een grote boekhandel, eerst in Santpoort en IJmuiden, later alleen in IJmuiden.

“De boekhandel heb ik ooit van mijn vader overgenomen. Ik heb de Grafische School in Amsterdam gevolgd en was daarna manager bij verschillende uitgevers en wilde eigen baas zijn. Dat kon door de winkels van mijn vader over te nemen. Samen met mijn vrouw was ik daarna jarenlang de baas, een halve eigen baas dus. In 2000 hebben wij de winkel verkocht en sindsdien zijn we met pensioen.”

“Wij volgen hoorcolleges kunstgeschiedenis aan de Hovo van de VU in Amsterdam. De Hovo is gericht op mensen van boven de 50, vaak mensen die met pensioen zijn en die graag nog iets nieuws willen leren meestal omdat zij daar in een werkend leven geen tijd voor hadden. De colleges kunstgeschiedenis doen we voor de tweede keer. Zo leer je steeds meer.”

Frank heeft een camper. Een Volkswagen California. “We zijn gek op die auto. Het is een hele investering, maar dat is hij meer dan waard. We kunnen op die manier onze kunstgeschiedeniscolleges na reizen. Rome vinden we heel bijzonder. Alle periodes uit de (kunst)geschiedenis van ongeveer 3000 jaar liggen daar vlak bij elkaar. Ravenna is ook heel bijzonder door zijn mozaïeken in de vroegchristelijke gebouwen.”

Frank sport sinds de oprichting bij Sporting De Rijp. “Ik weet niet hoe lang dat al geleden is. Misschien wel 10 jaar. Daarvoor sportte ik af en toe in Alkmaar.

Hij sport volgens een schema dat af en toe wordt aangepast. “Mijn schema is gericht op de algemene conditie. Af en toe stel ik dat bij met de mensen van de Sporting.”

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment