Hanny schikte bloemen, nu “schikt” ze op vrijdag sporters in shape

 In Algemeen, Fitness, Pilates

Hanny Olij geeft om de 2 weken op vrijdagmorgen een uur bodyshape en een uur bodybalance.

Bodyshape is gericht op conditie en bodybalance, dat langzamer gaat, is meer op controle en ademhaling gericht.

“Ik ben altijd met sport bezig geweest”, vertelt Hanny, “op de Aalo in Amsterdam heb ik de modules aerobic-bodyshape en steppen gedaan. Voor mijn plezier, als hobby. Als werk was ik bezig met bloemen, zowel in De Rijp en in Middenbeemster.”

Hanny, niet geboren, maar wel getogen in een kleine boerderij aan de Westdijk in de Beemster, woont nu in Grootschermer.

“Op dit moment ben ik fulltime moeder van 3 kinderen. Een van 7 en een tweeling van 4. Wel ben ik van plan binnenkort weer te gaan werken.”

“Sporten vond en vind ik altijd superleuk. Als het lukt loop ik met een vriendin vaak een rondje hard om het meer. Ongeveer 5 kilometer. En, hier lesgeven vind ik ook erg leuk. Misschien dat ik dat vaker kan doen, ik wil dat wel.”

Hanny’s man is boer, maar ze wonen zelf niet op een boerderij. “Mijn man heeft in een maatschap 3 boerderijen en ongeveer 200 melkkoeien, naast schapen en vleesvee. Ondanks dat ze vrij groot zijn, zijn ze toch natuurboeren. Ze strooien geen kunstmest en maaien niet voordat de kuikens van de weidevogels zich kunnen redden in juni. Hij loopt ook hard, maar niet met mij. Hij is veel groter dan ik en onze snelheden zijn te verschillend om op een leuke manier samen te lopen. Hij loopt lekker met vrienden. O ja, ik begeleid ook De Volharding, de gymvereniging op het dorp.”

Hanny stapt op de loopband en begint hard te lopen. “Ik loop nooit binnen. Best wel een beetje eng zo’n band, maar daarom wel goed voor je evenwichtsgevoel en je coördinatie.”

Hanny vindt het fijn als mensen een les van haar komen uitproberen en vertellen wat ze ervan vinden.

Ze is benieuwd naar de feedback zodat ze weet of haar lessen aanslaan. En als ze meer tijd heeft wil ze ook weer pilateslessen geven.

Hanny geeft op vrijdag bodyshape om 9 uur en bodybalance om 10 uur.

Pilateslessen zijn op zaterdagmorgen om 9 en 10 uur, op donderdagmorgen om 9.00 uur en op dinsdagavond om 19.00 uur. Deze lessen worden door andere docenten gegeven.

Recommended Posts

Leave a Comment