Pilates en de “stadse” Polderman

 In Geen categorie

Pilates en de “stadse” Polderman

Zaterdagochtend: een hele week beeldscherm hangt nog in je ogen, de kilometers suizen in je oren en je kunt geen vergadering meer aan.

Het weekend wil je als man of vader fris zijn. Ontspannen met je gezin en met je vrienden, of met andere dingen dan werk bezig zijn. Voor veel mannen is de omschakeling van een drukke werkweek naar het weekend lastig. Ook voor de mannen uit de buurt: De “stadse”Polderman.

 

“Een uur Pilates kan enorm helpen bij die omschakeling”, zegt Sabine van Sporting De Rijp.

“Het is mijn persoonlijke ervaring en die van onze cursisten dat je na een uur Pilates als herboren bent. Je hoofd is helder, je lijf voelt strak en je hebt nieuwe energie. En soms, wat later, spierpijn, maar dat is een goed teken!”

 

“Steeds meer mannen vinden hun weg naar de pilatesles. Het is zo goed voor ze! Zeker voor mannen die de 40 gepasseerd zijn. Het  werkt heel ondersteunend voor je rug-, buik- en bekkenspieren, een gebied dat we ook wel het powerhouse noemen. Daar zit je kracht, lenigheid en energie. Door het ouder worden, wordt dat minder. Pilates helpt om dat proces te vertragen.”

Bij de oefeningen spelen concentratie, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen een essentiele rol. Zij leiden tot een correcte lichaamshouding, balans en versteviging van de wervelkolom.

 

Pilates voor de “stadse”Polderman is iedere zaterdagochtend om 9 uur en om 10 uur.

“Dat lijkt misschien vroeg, maar daarna heb je een heel weekend ontspannen ruimte in je hoofd. We zijn benieuwd of meer mannen durven en we denken dat hun partners ze misschien wel een zetje willen geven om aan hun powerhouse te werken.”

 

Pilates is ook op dinsdagavond om 19.00 uur en op donderdagochtend om 9.00 uur.

 

Recommended Posts

Leave a Comment