Alleskunner wil weer slanker worden met voeding en bewegen

 In Algemeen, Fitness, Pilates

 

Annemiek is na een hele tijd weer aan het trainen bij Sporting De Rijp. “Ik had het te druk met mijn werk en misschien was het ook wel een vorm van luiheid dat ik een tijd niet geweest ben. Ik heb nu een klus afgerond bij de afdeling juridische zaken van een middelgrote gemeente en voorlopig neem ik geen opdrachten aan. Ik wil weer meer aan mijzelf werken. Sporten en leren meubelmaken”.

Annemiek en vriend wonen in Grootschermer. Zij komt met tussenpozen al jaren bij Sporting De Rijp. En als ze niet sport, voelt ze zich niet optimaal.

“Ik merk dat ik somber word als ik niet sport. Daarbij vind ik dat ik wat te dik wordt. Kan met mijn leeftijd te maken hebben, maar ik merk ook dat ik in de winter dikker word dan ’s zomers. Ik wil meer hardlopen en zwem ook regelmatig.”

Annemiek is een alleskunner. Ze kan voor veel verschillende klussen bij, bijvoorbeeld, gemeenten ingezet worden. ”Een echte studie na de VWO heb ik nooit gevolgd. Misschien omdat ik door het beroep van mijn vader op de hele wereld heb gewoond en me niet heb kunnen concentreren op 1 richting. Ik ben een beetje een alleskunner, breed inzetbaar. Nu wil ik het liefst in mijn oude kloffie leren meubelmaken bij de Beemster School voor Meubelmaken en klussen in mijn eigen schuur bij mijn huis.”

Naast het leren meubelmaken doet Annemiek ook aan Reiki. Zij doet dat niet alleen door mensen met hun problemen te helpen, maar kan ook honden met fysieke problemen helpen.

Niet alleen sporten, meubelmaken en Reiki houdt Annemiek bezig, ze geeft ook voedingsadviezen. “Mijn voedingsadviezen baseren zich op bloedgroepen, ervan uitgaande dat iedere bloedgroep, evolutionair, een andere voedselbehoefte nodig heeft. Daarbij vind ik dat voeding breder is dan alleen eten. Het gaat ook over bewegen en bijvoorbeeld de soort van muziek waar je naar luistert.”

Annemiek wil 5 kilo afvallen en scherpt haar voedingspatroon weer aan. Ze wil ook trainen om 10 kilometer te kunnen hardlopen en gaat graag mountainbiken in de duinen bij Bergen en Schoorl. En Pilates bij de Sporting omdat ik me daar erg goed bij voel.

“Over een maand ga ik controleren of het is gelukt om af te vallen.”

Als mensen meer willen weten over voeding en Reiki dan kan dat door te mailen naar Annemiek. Haar emailadres is  avanderham@gmail.com

 

Recommended Posts

Leave a Comment