Van de ladder glijden en zo de Sporting in

 In Geen categorie

Bertus Westra uit Groot Schermer komt drie keer per week op de fiets naar de Sporting om zijn programma af te werken.

“Doordat ik voor de Kerst iets moest schoonmaken op het dak en ik mijn ladder verkeerd had neergezet, gleed de ladder weg, viel ik achterover en lag ik beneden op mijn rug. Ik had niets gebroken maar mijn lijf bleef pijn doen. Toen ik bij de dokter kwam zei deze dat ik eerder had moeten komen, hij kon niks doen en verwees me naar de fysiotherapeut. Zo kwam ik bij Stefan, de fysio van de Sporting en zo ben ik al geruime tijd aan het sporten volgens een schema dat ze hier voor me maken. Soms kom ik met frisse tegenzin, maar ik blijf het volhouden. Het is goed voor me.”

Bertus is gepensioneerd wiskundeleraar. Al 13 jaar met pensioen. “Ik vind pensioen erg fijn. Verveel me geen moment. Ik help mijn kleinzoon soms met wiskunde en kijk veel televisie, begin met De Wereld Draait Door tot het beeld zwart wordt. Ik ben gek op Rietveldmeubelen. Ik ben die ook gaan namaken. Eerst in het klein, later in de goede maten. Ze zien er eenvoudig uit, maar zijn ingewikkelder dan je denkt. Vooral de zigzagstoel is lastig. Ik houd van strak. Heeft misschien iets te maken met mijn wiskunde-achtergrond. Wat ook zo bijzonder is dat Rietveld geen standaardmaten kende zoals die er nu zijn. Ik moest een hele balk kopen om er de goede maten uit te kunnen halen. Dat strakke vind je ook bij Mondriaan. Ik ben gek op Mondriaan, ga met plezier naar het Kunstmuseum in Den Haag.”

Bertus vader was fietsenmaker. Toen hij overleed vond Bertus een document waarmee hij geld kon opnemen bij de bank. “Ik ben toen naar Piet de Wit in Wormer gegaan en heb me een racefiets laten aanmeten. Een Gazelle Champion Mondiale, een rood-witte. Ik heb veel cols gefietst en ook in 1dag rondom de Zuiderzee gereden.Ik kijk ook naar alle fietswedstrijden. Tom Dumoulin is mijn held. Nu ben ik overgestapt op een elektrische fiets en ga regelmatig met mijn vrouw op stap.

Recent Posts

Leave a Comment