Sporttweeling met 7 minuten verschil

 In Algemeen, Fitness

“Als ik niet sport word ik narrig. Dan slaap ik slecht en ben ik niet te harden”, zegt Shanna, een naam uit een boek dat haar moeder tijdens haar zwangerschap las. Shanna is de tweelingzus van Sebastiaan die op zaterdag als begeleider en instructeur bij Sporting De Rijp werkt.

“Sebastiaan is 7 minuten ouder dan ik en dat wil hij soms laten merken door bazig te doen”, grinnikt Shanna.

Sebastiaan haalt zijn schouders op en helpt zijn zus bij haar oefeningen met gewichten en met een bal om haar rug en evenwicht te oefenen.

Sebastiaan wil gymleraar worden en volgt daarvoor een studie bij de ALO in Amsterdam, nadat hij eerst het CIOS, fitness en health, heeft afgerond. Hij heeft 10 weken stage gelopen op een basisschool en na de voorjaarsvakantie gaat hij dat doen bij een VO school.

Shanna is door haar broer gaan sporten. Ze houdt niet van teamsport en bij Sporting De Rijp kan ze haar eigen programma bepalen. “Ik doe dat vaak met mijn beste vriendin die ik bij Sporting De Rijp ontmoet heb. Dus toch niet helemaal alleen”. Shanna werkt als radiodiagnostisch laborant bij het AMC in Amsterdam. “Soms heb ik een vervelende drukke dag. Door het sporten voel ik me al snel weer ok.”

Zowel Sebastiaan als Shanna letten op wat ze eten. “Ik werk aan mijn conditie en hoef niet af te slanken”, zegt Shanna. “Alleen in het weekend ga ik me soms te buiten aan te veel chocola. Door de week eet ik yoghurt en fruit.

”Sebastiaan klimt af en toe op een grote gymnastiekbal en stoot dan met zijn lengte bijna een gat in het plafond. Zomaar, omdat dat leuk is.

“Ik let heel erg op wat ik eet. Ik eet aan de hand van een schema op basis van vetten, eiwitten en koolhydraten. Allemaal natuurlijk, geen speciale poeders of drankjes. Soms creatine als ik heel intens sport. Dat is natuurlijk spul, zit ook in je spieren.”

Sebastiaan is iedere zaterdag van 9 tot 13 bij Sporting De Rijp en begeleidt, al dan niet op afspraak, de mensen die aan het sporten zijn. Hij wijst mensen ook wel op de mogelijkheden van de personal coach of de fysiotherapeut als dat gewenst is.

“Als ik hier ben let ik altijd op hoe mensen bewegen , hoe ze aan het werk zijn. Zij kunnen mij om advies vragen en ik geef ongevraagd advies als ik iets zie dat beter kan. En verder is het hier altijd een gezellige en sociale sfeer!”

 

Recent Posts

Leave a Comment