Onze personal coach, onze karatekampioen

 In Algemeen, Fitness, karate

Lenie Witteman is al een tijdje sportinstructeur en personal coach bij Sporting De Rijp. Haar energieke enthousiasme vult de hele school als zij er is.

“De sporters hier kennen me wel als instructeur en begeleider, maar niet iedereen weet dat karate mijn favoriete sport is en dat ik daar Nederlands kampioen in ben. Het lijkt misschien raar dat ik op het ene moment mensen met gezondheidsproblemen coach en een uur daarna in mijn witte karatepak een tegenstandster probeer te verslaan. Alle twee hebben gemeenschappelijk dat je je bewust moet zijn van de manier waarop een lichaam functioneert, ook bij weerstand.”

Lenie heeft de opleiding personal coach bij het AALO gevolgd. Zij is Nederlands kampioen karate in klasse onder 21 jaar tot 68 kilo. Vanaf maart wil ze zich gaan richten op de Europese kampioenschappen in 2018.

“Ik vind karate een leuk spelletje, het vraagt behendigheid en je moet explosief zijn. Als ik niet train word ik snel boos en sacherijnig, zit ik niet lekker in mijn vel. Ik was sneller kampioen dan ik verwacht had. Ik ben er een jaar uit geweest in verband met een hersenschudding opgedaan bij een karategevecht. Ik moest niet alleen rust houden maar ook van mijn angst af voor nog een blessure. Dat vroeg tijd. Ben nu over mijn angst heen.”

Lenie traint bij de sportschool Karate Kenamju van de vader van judokampioen Dennis van de Geest. Zelf mag ze geen karateles geven. Daarvoor moet ze een speciale opleiding volgen en dat is nu niet haar ambitie. Personal coach en karate is voorlopig voldoende naast haar wens om de opleiding tot marechaussee te gaan volgen.

Recommended Posts

Leave a Comment