Niet meer te licht voor een gewicht

 In Fitness

 

Op de bovenverdieping van Sporting De Rijp traint Teun Lagerburg onder toeziend oog van onze sportinstructeur Sebastiaan. “Ik druk al 40 kilo boven mijn eigen gewicht,” vertelt Teun. Teun is 53 jaar en traint ongeveer 4 keer per week tussen de gewichten en apparaten. “Ik kom hier al vanaf het begin, toen de sportschool net begon. Ik woon in West Graftdijk, dus eigenlijk om de hoek als je het een beetje ruim ziet. Toen ik begon tilde ik nauwelijks mijn eigen gewicht, maar ik zit nu ruim boven de 110 kilo en denk de 120 binnenkort wel aan te kunnen, 40 kilo meer dan ikzelf weeg.”

Teun is onderhoudsmonteur in de haven van Amsterdam en werkt daar aan zeeschepen van 300meter, bij Holland Repair and Services. “ Ik heb lts gedaan en na mijn militaire dienst ben ik daar gaan werken en werk er nog steeds. Laswerk, motoronderhoud, repareren van installaties, ik doe het allemaal. Voor de Sporting doe ik het onderhoud aan de apparaten, tenzij het te specialistisch is. Dan komt de onderhoudsdienst van de leverancier.”

Teun is met sporten begonnen om een scheiding te kunnen verwerken. “Na mijn scheiding zat ik ineens in een isolement en was ik behoorlijk emotioneel. Door het sporten kwam ik in aanraking met anderen en kon ik mijn hoofd leeg maken van vervelende gedachten. Als ik nu een paar dagen niet sport voelt dat alsof ik mezelf verwaarloos, dat ik weer het luciferhoutje word dat ik vroeger was. Het leuke is dat mijn dochter van 18, die bij mij woont, nu ook vaak naar de Sporting gaat.”

Teun doet vooral krachttraining, vroeger deed hij wel aan duursport maar dat kan hem nu niet meer zo boeien. Soms skeelert hij nog wel, maar veel minder dan voorheen.

“Door hier te komen ken ik zo veel mensen. Als ik in De Rijp ben voel ik me net de burgemeester, ik loop heel veel mensen te groeten. Dat komt toch door het sociale dat je bij Sporting de Rijp kunt vinden”.

Recommended Posts

Leave a Comment