“Eerst 5 weken boorplatforms verplaatsen en dan 5 weken gewichten”

 In Algemeen, Fitness

 

“Als ik bij Sporting De Rijp ben dan zit ik in mijn 5 weken rustperiode. Ik kan dan iedere dag sporten. Verder ben ik vrij. Na 5 weken hier ben ik dan weer 5 weken op het grootste schip ter wereld, de “Pioneering Spirit”.

Luc Bergsma is dek-ingeneer op een schip dat in zee oliepijpleidingen legt en boorplatforms kan tillen en verplaatsen. “Het schip heeft een bemanning van ongeveer 600 mensen en heeft heel goede sportmogelijkheden. Ik kan er alleen niet zo veel sporten als hier omdat ik daar iedere dag lange dagen moet maken.” Luc heeft zijn HBOopleiding gevolgd op de zeevaartschool op Terschelling en is zowel engineer als stuurman. Op zijn ene arm staat dan ook een groot kompas getatoeëerd. “Ik vind het hier bij Sporting de Rijp erg prettig, kan mijn eigen gang gaan en als ik advies of hulp wil staan ze altijd voor me klaar.”

 

Recommended Posts

Leave a Comment