Start Kinderballet bij Sporting de Rijp met jonge showdanseres

 In Kinderfitness

Vanaf woensdagmiddag 19 september kunnen kinderen van 4 tot 8 jaar meedoen met kinderballet onder de spontane leiding van Jadey Burleson.

Jadey is al vanaf haar peutertijd danseres en heeft dit jaar de Dansopleiding van Lucia Marthas in Amsterdam afgerond.

“Vanaf dat ik kan lopen ging ik dansen. Eerst bij een dansschool in Purmerend waar peuterballet werd gegeven.  Toen ik ouder werd ben ik naar de NKTtheaterschool gegaan en later naar de opleiding van Lucia.  Ik ben vooral bezig met showdance en streetdance en ben nu, sinds juli, afgestudeerd dansdocente.”

Sinds Jadey haar opleiding heeft afgerond geeft ze les bij verschillende sportscholen. Soms valt ze ook in bij de Sporting om Zumba te geven.

“Daarbij ben ik freelance danseres en doe veel audities om bij shows een rol te krijgen. Ik was achtergronddanseres bij de zanger Nielson en danste bij de Dinnershow. Daar trad ik toevallig op samen met een neef van mijn vader, Stanley Burleson. Maar het lijkt me ontzettend leuk om met kinderen aan de gang te gaan, omdat ik als kind zelf zo veel plezier had in het dansen.”

“Ik ga met de kinderen werken aan de hand van thema’s die ze spannend vinden. We gaan “sluipen door de jungle” of “shoppen in een donkere drukke winkel”. De kinderen kunnen ook zelf onderwerpen verzinnen.”

 

“We hebben in het verleden ook al eens kinderballetlessen gegeven”, zegt Sabine. “Door het vertrek van een docente is dat toen gestopt. We zijn erg blij dat Jadey zich heeft aangeboden. Ze is een kei en ze gaat het zeker tot december aanbieden. Als het een succes wordt natuurlijk ook in 2019.”

De Kinderballetlessen duren ongeveer 50 minuten tussen 14.00 tot 16.00 uur. Het precieze tijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Aanmelden kan via info@sportingderijp.nlof via 0299-67553.

Wilt u persoonlijk kennis maken voordat u uw kind aanmeldt dan bent u natuurlijk welkom.

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment