Voetballende multisportster doet stage bij Sporting

 In Fitness

“Heb je even”, zegt Noor op de vraag hoeveel sporten ze beoefend. “Ik heb zoveel sporten gedaan, van kickboksen tot paardrijden en streetdance en nog veel meer. Ik ben gek op sporten. Alleen fietsen. Dat vind ik niks. Ik heb hier wel een paar keer op de spinfiets gezeten. Met virtual spinning. Best leuk en in ieder geval erg goed voor mijn conditie.”

Noor de Groot woont in De Rijp en loopt sinds een paar weken stage bij Sporting De Rijp vanuit de opleiding Sport en Bewegen in Alkmaar. Zij zit in het derde jaar van de opleiding en moet in haar stage leren om mensen te begeleiden in de sportschool.

“Deze opleiding duurt 4 jaar en daarna wil ik verder met de HBO. Welke richting weet ik nog niet precies maar omdat ik het heerlijk vind om mensen te begeleiden zal het wel zoiets worden als pedagogische hulpverlening.”

Zelf wordt Noor begeleid door een andere stagiaire van De Sporting. Die helpt haar om fitter en gespierder te worden. “Kijk ik heb helemaal geen spierballen!” en rolt demonstratief haar mouwen een stukje op. “Dat moeten spieren worden en dat zal lukken nu ik hier ben.”

Noor voetbalt in het eerste voetbalteam van SV De Rijp. “Hartstikke leuk en we doen het niet slecht, iets boven de middenmoot. Ik ben de laatste man, eh vrouw, ben back en moet dus wel sterk en gespierd zijn.”

Noor wordt door Sergio en Bas, medewerkers van De Sporting geholpen om bekend te raken met de verschillende apparaten en gewichten en hoe die het beste ingezet kunnen worden bij de programma’s die mensen volgen.

“Als ik mensen zie genieten en veranderen doordat ik ze help om verder te komen dan vind ik dat kicken”, zegt Noor. “Ik word er zelf heel blij van als ik mensen coach. Daar zie ik mijn toekomst in.”

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment