Noodzakelijk “kwaad” doet goed

 In Fitness

Sinds een paar jaar komt Tanja de Jonge twee keer in de week bij Sporting De Rijp.

“Het was in het begin eng voor me, om op een vreemde plek binnen te komen en te gaan sporten. Gelukkig werd ik goed en zorgvuldig opgevangen door Sabine en Stefan en gaven ze me net genoeg die begeleiding die ik toen nodig had”.  Tanja de Jonge sport al meer dan 2 jaar bij Sporting De Rijp. Ze doet zowel conditie als kracht.

“Veel van mijn werk als kinderboekenschrijfster doe ik zittend. Als educatiemedewerker bij de bibliotheek in Hoorn fietste ik regelmatig naar mijn werk, maar ik ben nooit een fanatieke sporter geweest. Ik heb borstkanker gehad. Toen ik klaar was met de chemokuur ben ik bewust begonnen met vaker bewegen en sporten. Door te sporten blijft je conditie op peil. Als ik niet sport krijg ik opvliegers omdat ik nog een paar jaar hormonen moet slikken. Sporten is daarmee een soort noodzakelijk kwaad: ik voel me daardoor veel beter.”

Tanja woont met man en dochters in Schermerhorn. Sinds 2009 schrijft ze kinderboeken, werkt ze in de bibliotheek in Hoorn aan de leesbevordering binnen het basis- en voortgezet onderwijs en geeft ze cursussen creatief schrijven.

Tanja heeft een groot aantal kinder- en jeugdboeken op haar naam staan. De laatste, Cyberboy, een boek voor 12 tot 15 jarigen, is aan de tweede druk toe. In het najaar verschijnt in het kader van de kinderboekenweek een van haar verhalen in de bundel “Monsters en Griezels”.

“In mijn hoofd lopen op dit moment 2 nieuwe verhalen door elkaar. Ik laat ze “maar even lopen”, er komt daardoor vanzelf een moment dat ik weet hoe ik verder wil met mijn volgende boek.”

Tanja’s boeken worden uitgegeven door Uitgeverij Holland in Haarlem.

Haar website is http://www.tanjadejonge.nl

Recommended Posts

Leave a Comment