Zachte verpleger en harde vechter

 In Fitness, karate

Christian Snel traint een paar keer in de week, 1,5 uur, bij Sporting De Rijp via een vast schema. Daarin kan hij eigenlijk niet gestoord worden. Voor het maken van de blog maakt hij een uitzondering en maakt hij zijn schema in de war om foto’s te maken. “Dit jaar volg ik de opleiding verpleegkunde”, vertelt hij. “Volgend jaar ga ik verder als verzorgende voor verstandelijk gehandicapten. Werken en een opleiding volgen bij de Prinsenstichting. Dat vind ik veel boeiender dan verpleging. Hoe mensen met een verstandelijke beperking communiceren vind ik hartstikke interessant. Iedereen reageert anders; het is steeds een verrassing en een uitdaging hoe ik goed kan helpen.”

Christian doet Tae Kwando. “Eerst trainde ik 3x in de week, nu 1x. De trainingsmogelijkheden lopen terug omdat er niet zo veel belangstelling meer is voor Tae Kwando. Nu ben ik meer gericht op Mixed Martial Arts. Hier, in de Sporting, train ik via een schema van Leni Witteman. Zij werkt bij Sporting De Rijp als instructeur en is een hele goede in karate. Zij is Nederlands kampioen senioren. Door haar adviezen en deze training word ik completer dan alleen door Tae Kwando. Dat is vooral gericht is op benenwerk en lijkt op een dans met een eigen choreografie.

Nu werk ik meer aan de ontwikkeling van mijn bovenlijf, armen en handen.”

Christian heeft tot zijn 5e in Brazilië gewoond en woont sindsdien in De Rijp. “Ik wil niet opgepompt worden door de training. Naast mijn werk en studie in de verzorging doe ik namelijk steeds vaker modellenwerk. Daarvoor moet je snel en lenig blijven. Naast mijn opleiding in de zorg denk ik ook na over een opleiding via het mediacollege, om meer modellenwerk te doen en te gaan acteren.”

Christian sport vooral voor zichzelf. “Zo kan ik in mijn eigen ritme blijven. Daarom houd ik me hier ook vast aan een schema in 1,5 uur. En de combinatie vechten en verzorgen vind ik mooi: hard en zacht.

 

Recommended Posts

Leave a Comment