Sportseizoen begint met nieuw stagegezicht

 In Algemeen, Fitness

Een nieuw seizoen bij Sporting De Rijp en Jasper Zwager is de nieuwe stagiaire. Hij woont in Purmerend, is 19 jaar en begint aan zijn laatste jaar van de opleiding Sportbegeleiding.

“Dit is mijn 4e MBO jaar. Na mijn diploma MBO3 is dit een jaar op een hoger niveau. Het is een opstap naar mijn HBO opleiding voor de toekomst. Wat ik dan precies wil worden weet ik nu nog niet. Ik kan straks de richting fysiotherapie of de richting sportleraar volgen. Misschien wordt dat in de loop van dit jaar duidelijker. Ik denk dat Sporting De Rijp een goede basis voor die keuze is, want hier komt iedereen. Jong en oud. Van gewichtheffers en mensen die hun conditie op peil willen houden, tot mensen die revalideren als gevolg van een operatie of een tia. Ik ga hier zeker veel ervaring opdoen!”

Jasper is er op maandagochtend en-middag en donderdagmiddag en –avond. Daarbij werkt hij ook 3 dagen in de week als badmeester in het zwembad van Purmerend.

“Als sport doe ik nu alleen fitness en kracht. Ben trainer geweest in het voetbal, bij de Wherevogels en Beemster, maar daar heb ik nu geen tijd meer voor omdat ik deze stage ben begonnen. Eigenlijk doe ik alleen op zondag niks, behalve op de bank naar voetbal en formule 1 kijken met een chipje.”

Jasper heeft als toekomstdroom om misschien een eigen sportschool te hebben. “Zo’n sportschool als Sporting De Rijp lijkt me wel wat. Iedereen kan er terecht en je kunt mensen goed begeleiden en aandacht geven. Mijn vriendin en ik zijn erg gericht op mensen en op helpen als dat nodig is. Misschien dat we in de toekomst samen een bedrijf kunnen runnen waarin we sport en begeleiden kunnen combineren”.

Recommended Posts

Leave a Comment