Dochter en moeder willen geen zoutzak worden

 In Fitness

Isabel van der Gragt en Anouk Duif zijn dochter en moeder. Op dinsdagochtend sporten ze vaak samen bij Sporting De Rijp.

“Het liefst sport ik alleen”, zegt Isabel. “Ik houd er niet van als iemand op mij let als ik sta te zweten, maar ik heb er geen moeite mee om met mijn moeder te sporten”.

Anouk reageert: ”Ik let eigenlijk nooit op haar als we hier aan het sporten zijn. We doen krachttraining onder leiding van Sabine en dan heb ik het al druk genoeg met mezelf.”

 

Isabel zit in een tussenjaar. Ze heeft in het voorjaar haar HAVOdiploma gehaald en is nu op zoek naar de opleiding van haar hart, een opleiding in de kunst. “Ik wil graag naar Artemis in Amsterdam. Dat is een brede scholing in styling, mode, beeldende kunst en nog meer. Bij de Rietveldacademie waar ik ben gaan kijken vinden ze me nog te jong. Ik ben 17. Om me in de kunst te ontwikkelen moet ik meer levenservaring op doen. Daarom zoek ik dit jaar verschillende activiteiten. Een paar weken geleden heb ik gesolliciteerd bij Novawhere in Purmerend om patiënten te helpen bij hun dagelijkse activiteiten. Met mensen werken lijkt me heel spannend. Met mijn vader ga ik een cursus meubelmaken volgen bij de Beemster School voor Meubelmaken van Frans Konijn in de Beemster. http://beemsterschoolvoormeubelmaken.nl

Anouk en Isabel wonen in Westbeemster. “Ik ben geboren in de Goudsbloemdwarsstraat in Amsterdam. Dat ik hier woon komt door een vriendin van vroeger die uit de Purmer komt. Haar ouders hadden een boerderij en daar ontdekte ik dat ik gek ben op buitenleven, leven in weer en wind.”

Anouk is getrouwd met Siem van der Gragt, de ecologische slager aan de Elandsgracht in Amsterdam.

“Op zaterdag werk ik in de winkel van mijn vader”, zegt Isabel. “Heb daar best over moeten nadenken. In mijn hart ben ik eigenlijk vegetarisch, maar omdat ik weet dat ons vlees van dieren komt die een goed leven hebben gehad, eet ik wel vlees.”

“We zijn geen grote vleeseters,” zegt Anouk, “we eten veel groenten en fruit.” “Mijn moeder gooit niks weg, op zaterdag eten we kliekjes!”, vervolgt Isabel, “en het is belangrijk om gezond te eten naast het sporten.”

Anouk is vertegenwoordiger geweest in de branche van wenskaarten en posters. “Dat was een heel goede business, maar toen mijn bedrijf ging fuseren met een ander bedrijf ben ik daar weggegaan toen ik zwanger was. Nu doe ik veel vrijwilligerswerk in Westbeemster en ben ik overal inzetbaar.”

“Ik sport bij Sporting De Rijp omdat het een kleine sportschool is. Ik vind dat fijner dan zo’n massale met van die grote schermen. Hier groeten mensen elkaar,” zegt Isabel.”Vroeger heb ik veel geschaatst, wel twee keer per week. Ik ben daar mee gestopt omdat ik het niet leuk meer vind, maar ik wil geen zoutzak worden, dus blijf ik sporten.”

“Het is voor mensen van mijn leeftijd belangrijk om te blijven sporten”, vindt Anouk. “Ook als je blessures hebt. Als je niet sport voel je je niet fit. Dan voel je je ook niet gelukkig. Daarom ga ik zo vaak als ik kan.”

 

 

 

 

Recommended Posts
Comments
  • Frieda Quist
    Beantwoorden

    Wat een prachtig verhaal over Anouk Duif en Isabel van der Gragt!

Leave a Comment