Speciale ochtenden voor de oudere sporters

 In Fitness

In februari en maart organiseert Sporting De Rijp 3 speciale ochtenden voor mensen boven de 50. De activiteiten worden georganiseerd door Raoul in het kader van zijn studie.

Raoul is al enige tijd stageaire bij Sporting De Rijp. Hij studeert aan de Sportacademie in Amsterdam.

In het kader van zijn studie begeleidt hij oudere sporters in de Sportschool. Dat gaf hem aanleiding om 3 speciale ochtenden te organiseren voor mensen boven de 50.

“Het is erg belangrijk dat mensen op een goede manier blijven bewegen als ze ouder worden. Daarom wil ik ze op die speciale ochtenden instrueren welke oefeningen ze kunnen doen.”

Raoul wil na zijn huidige opleiding, over een jaar verder gaan met de HBO om uiteindelijk fysiotherapeut te worden. Naast zijn studie en stage, werkt hij ook als zwemleraar in Purmerend.

“Sporten is het leukste dat ik ken. Als peuter wilde ik al in de sport gaan werken. Sportleraar worden vind ik leuk, maar de specialisatie fysiotherapie vind ik interessanter, je hebt met meer aspecten van mensen te maken. Je kunt ze beter helpen.”

De speciale lessen in Sporting De Rijp zijn op donderdagochtend 15 en 22 februari en op 1 maart. Iedere ochtend van 10 tot 11 uur.

Raoul begeleidt de deelnemers dan bij een circuit van oefeningen die gericht zijn op balans, coördinatie, kracht, lenigheid en conditie. Met eventuele beperkingen wordt door Raoul natuurlijk rekening gehouden.

Als u mee wilt doen kunt u zich aanmelden bij een van onze medewerkers.

 

Recommended Posts

Leave a Comment