Kwark, fruit en een lezing

 In Algemeen, Fitness

“Kwark en fruit is een goede aanvulling als ik gesport heb. Dat zijn veel eiwitten en koolhydraten, die heb je dan nodig”, zegt Tessa Spee.
Tessa sport al een paar jaar bij Sporting De Rijp. Zij is diëtiste en wil vanaf volgend jaar, 2018, haar kennis over voeding ook delen met andere sporters van de sportschool.
“Wij krijgen heel vaak vragen over gezond eten, over afvallen, supplementen voor spieropbouw en over diëten. Ik ben blij dat Tessa zich aanbiedt om op die vragen in te gaan, het is een goede aanvulling op de sportschool”, zegt Sabine, drijvende vrouw achter de school.
“Tessa geeft op 16 januari bij ons een lezing en is daarna beschikbaar om mensen te begeleiden bij hun vragen rondom eten en gezondheid.”

Tessa Spee woont in Graft en werkt 3,5 dag bij de Diëtistenpraktijk Waterland in Purmerend. “ Ik ben diëtiste geworden omdat ik, sinds ik kind was, een fascinatie voor voeding heb. Voor ik de opleiding diëtetiek deed, heb ik nog even de Pabo gedaan en me georiënteerd op een studie psychologie, maar dit vak heeft echt mijn hart!”
“Tijdens mijn stages in ziekenhuizen heb ik onderzoek gedaan naar de relatie tussen ondervoeding en eiwitopname. Bij erg zieke en, daardoor vaak, ondervoede mensen gaan de spieren snel achteruit en moeten er voldoende eiwitten in het eten zitten om dat tegen te gaan. Daar heb ik mij in mijn praktijkopleiding in het MC Slotervaart met name op gericht.

Tessa heeft zich gespecialiseerd in voeding en gezondheidszorg en kan ook sporters goed adviseren.
“Ik weet genoeg van sporten om mensen goed te kunnen begeleiden bij hun voeding. Je moet vaak een balans weten te vinden in het gebruik van eiwitten en koolhydraten, bijvoorbeeld bij mensen die willen afvallen. Hoe vind je dan samen een dieet waarbij je afvalt en toch je spieren behoud. Dat is een puzzel die bij iedereen anders is. Er zijn sporters de eiwitsupplementen gebruiken om spieren te kweken. Dat moeten mensen zelf weten. Ik vind dat niet perse nodig. Evenwichtig eten moet voldoende zijn voor de gewone sporter.”
Tessa vindt het fijn om mensen te laten delen in haar kennis.
“Iedereen is met voeding bezig. Iedere keer zijn er weer nieuwe hypes waar mensen in geloven. Het is gewoon boeiend om er steeds meer over te weten.”
Tessa blijft studeren. Zij heeft een BIG registratie, zodat zij in de gezondheidszorg kan werken en moet daarom iedere 5 jaar voldoende studiepunten hebben om die registratie te behouden. “Zelf houd ik natuurlijk ook van lekker eten, veel buiten de deur, bijvoorbeeld bij Oudejans in De Rijp en chocola.”

De lezing van Tessa is op dinsdagavond 16 januari en begint om 20.00 uur.

Sabine: “Ik hoop dat er veel mensen komen op die dinsdagavond. Zowel onze vaste sporters maar ook mensen die nieuw zijn, zijn erg welkom!”

Recommended Posts
Comments
  • Jolanda Hoekstra
    Beantwoorden

    Leuk! Zal de datum noteren. Ben van de partij

Leave a Comment